Renovatie

Woning renoveren: geniet van 6% BTW

Is je woning ouder dan 10 jaar? Dan renoveer je aan een verlaagd btw-tarief van 6% in plaats van de gebruikelijke 21%. Voorwaarde is wel dat je de werken laat uitvoeren door een erkend aannemer. De BTW korting geldt ook alleen voor werken in onroerende staat en woningen voor privédoeleinden (hoofdzaak).

De elektriciteit is aan vervanging toe

Wanneer je een (oude) woning koopt, duiken er bijna altijd verborgen gebreken op. Oude elektrische installaties vernieuw je best zodat ze beantwoorden aan de huidige veiligheidsnormen. Wij controleren de elektriciteitsleidingen en kijken of ze geschikt zijn voor het huidige verbruik. Indien er een probleem zou zijn, bespreken we dit samen met jou, om tot een oplossing te kunnen komen.

Verwarming is verouderd:

Je doet er ook goed aan om de verwarmingsketel te laten nakijken. Tegenwoordig worden er vooral hoogrendementsketels gebruikt die heel energiezuinig zijn. Een nieuwe ketel vormt een investering, maar die verdien je na verloop van tijd dubbel en dik terug.

Het Sanitair is verouderd of je wil je badkamer in een nieuw jasje steken:

Oude leidingen kunnen vaak een lek hebben waar je niet van op de hoogte bent. Daarom is het ook belangrijk om deze te laten controleren en indien nodig te laten vervangen. Hierbij helpen we je ook graag om een goede oplossing te zoeken met een minimum aan schade.

Van A tot Z:

Ook alle bijkomende werken die zouden voortvloeien uit de renovatie vb. pleister-  schilderwerk, plafond- vloer herstel, regelen wij voor jou, zodat alles op een korte tijd vakkundig is uitgevoerd.